Τραγανά μπισκοτάκια για να τα απολαύσετε με τον καφέ σας! Εύκολα και γρήγορα!
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, αλάτι και βανίλια. Λιώνουμε στο κατσαρολακι την μαργαρίνη. Αφού κρυώσει λίγο την ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά. Διαλύσουμε τη σόδα σ ένα κουτάλι σούπας ζεστό νερό και την ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι η ζύμη να βγει πολύ ελαστική (όχι σφιχτή).
Βάζουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα πάνω στο ταψί.
Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε απόσταση μια από την άλλη (η μπαλίτσα θα απλώσει λίγο και θα πάρει στρόγγυλο σχήμα). Ψήνουμε για 20-25 λεπτά!
Καλή σας όρεξη!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
- 250 γρ μαργαρίνη
- 3 αυγά
- 1,5 κούπα (375γρ) καστανή ή άσπρη ζάχαρη
- 3 κούπες (750γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσης (κοσκινισμένο)
- 10 γρ βανίλια
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. σούπας ζεστό νερό
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη, αλάτι και βανίλια. Λιώνουμε στο κατσαρολακι την μαργαρίνη. Αφού κρυώσει λίγο την ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά. Διαλύσουμε τη σόδα σ ένα κουτάλι σούπας ζεστό νερό και την ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι μέχρι η ζύμη να βγει πολύ ελαστική (όχι σφιχτή).
Βάζουμε την ζύμη μας στο ψυγείο για 30 λεπτά ή στην κατάψυξη για 15 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα πάνω στο ταψί.
Βγάζουμε την ζύμη μας από το ψυγείο και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε απόσταση μια από την άλλη (η μπαλίτσα θα απλώσει λίγο και θα πάρει στρόγγυλο σχήμα). Ψήνουμε για 20-25 λεπτά!
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου