Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Easter Bunny ή ο Λαγός του Πάσχα

Έθιμο ή παιχνίδι ;;;


 Ξεκίνησε ως έθιμο από τη Γερμανία, αλλά στην εποχή μας είναι ευρέως διαδεδομένο και σε χώρες όπως η Μεγ. Βρετανία, Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, καθώς και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
   Τα παιδάκια ξέρουν ότι ο Λαγός του Πάσχα θα τους φέρει χρωματιστά ή σοκολατένια αυγά, αν είναι καλά παιδιά (κάτι σαν τον Άη Βασίλη την Πρωτοχρονιά).  Όμως ο Λαγός του Πάσχα κρύβει τα αυγουλάκια στον κήπο και τα παιδάκια ψάχνουν να τα βρουν. Είναι μια πολύ χαρούμενη ενασχόληση για τα παιδιά, τώρα μάλιστα που λίγο-πολύ, όλοι μας θα πάμε στην εξοχή ή στο χωριό για το Πάσχα.
   Πριν, λοιπόν τα παιδάκια μας αρχίσουν το: « Ακόμα δεν ψήθηκε το αρνί; », « Πεινάμε!!! », «  Εμείς τι να κάνουμε τώρα; » κλπ, ας έχουμε φροντίσει να κρύψουμε είτε σοκολατένια είτε βαμμένα αυγά σε διάφορα σημεία στην αυλή του παππού και της γιαγιάς και ας ξεχυθούν τα παιδιά γύρω-γύρω στην αυλή να ψάχνουν. Και ας είναι ο νικητής το παιδί που θα βρει τα περισσότερα αυγά!

  Και κάπως έτσι το έθιμο έγινε παιχνίδι! 
  
  Μερικές παραλλαγές του εθίμου – παιχνιδιού:
  •    Αν υπάρχει ένα μεγαλύτερο παιδί στην παρέα, που ενδεχομένως να σνομπάρει αυτό το παιχνίδι, μπορείτε να του αναθέσετε να σχεδιάσει ένα χάρτη ή να γράψει οδηγίες έτσι, ώστε να παίξουν το κυνήγι του θησαυρού… ή μάλλον το κυνήγι του αυγού!
  •    Δώστε από ένα αυγό σοκολατένιο ή βαμμένο στα παιδιά σας και σταθείτε στο ψηλότερο μέρος ενός υψώματος μαζί τους. Δώστε την  εκκίνηση  ώστε τα παιδιά να σπρώξουν το αυγό τους για να κυλήσει μέχρι να σταματήσει. Το αυγό που θα φτάσει πρώτο θα είναι νικητής.
  •    Η παραλλαγή αυτή παίζεται με μπαστούνια του χόκεϊ ή …. με κλαδιά που θα βρούμε στην εξοχή!!! Ορίζουμε με μια γραμμή την αφετηρία και με άλλη μία το τέρμα. Σπρώχνουμε τα αυγά με τα κλαδιά και κερδίζει αυτό που θα φτάσει πρώτο στο τέρμα.
  Τι λέτε; Δεν είναι ωραίες ιδέες για να κρατάμε τα παιδιά μας ευχάριστα απασχολημένα την Κυριακή του Πάσχα, όταν εμείς θα σουβλίζουμε το κατσικάκι μας ή θα ετοιμάζουμε τα συνοδευτικά μεζεδάκια;
   Και ακόμη καλύτερα, να παίξουμε εμείς (μαμάδες και μπαμπάδες) μαζί τους και να κάψουμε τις θερμίδες που θα πάρουμε;!

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ !!!

by Alikaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου