Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Τσουρέκια by Sophia

Νοστιμότατα τσουρέκια! Μια δοκιμή θα σας πείσει!!!


Θα χρειαστούμε:
  •  2 kg αλεύρι για τσουρέκια (κοσκινισμένο)
  • 180 gr μαγιά φρέσκια
  • 560 ml (γάλα + χυμός από 1 πορτοκάλι)
  • 340 gr βούτυρο αγελάδας
  • 800 gr ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • μαχλέπι-κακουλε-μαστίχα Χίου
Εκτέλεση:

 Διαλύουμε τη μαγιά σε μπολ. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα με το χυμό πορτοκαλιού, 2 κ.σ. ζάχαρη και 300 gr αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια αραιή ζύμη. Ανακατεύουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. 
 Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε στο μείγμα τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με σύρμα πάντοτε σε χαμηλή θερμοκρασία.
 Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, τα μυρωδικά και το μείγμα της μαγιάς. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει στα χέρια η ζύμη μας.
 Σκεπάζουμε την λεκάνη με την ζύμη και την βάζουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
 Αφού φουσκώσει, χωρίζουμε τη ζύμη σε μέρη και φτιάχνουμε κοτσίδες ή κάποιο άλλο σχέδιο της αρεσκείας μας. Βάζουμε το τσουρέκι σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε πάλι να διπλασιαστεί σε όγκο.
 Ψήνουμε για 45 λεπτά σε 170 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου