Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Μια πρόταση για απόδραση...

Ερμιόνη, ένα όμορφο γραφικό χωρίο δίπλα στη θάλασσα. Μοιάζει με νησί.... έχει όλες τις ομορφιές του νησιού, αλλά η πρόσβαση είναι πολύ πιο εύκολη!!!!!

 Πρόκειται για μια χερσόνησο, ανάμεσα στις Σπέτσες και την Ύδρα, στην άκρη της οποίας υπάρχει το Μπίστι, ένα μικρό πευκόδασος που κρύβει ένα αρχαιολογικό μυστικό!!!! Στη μέση του, όπου υπάρχει ένα πλάτωμα, μπορεί κανείς να δει τα θεμέλια του ναού της σοφίας της Αθηνάς αλλά και του ναού του Ποσειδώνα. 

Υπάρχουν ακόμα και κάποια απομεινάρια από τα εργαστήρια του όστρακου πορφύρα, για το οποίο ήταν πολύ γνωστή η Ερμιόνη στην αρχαιότητα, γιατί χάρη στο έντονο κόκκινο χρώμα του βάφονταν πορφυροί οι βασιλικοί χιτώνες.
 Δίπλα από την εκκλησία υπάρχει ένα δείγμα αναπαλαιωμένου, ερμιονίτικου αρχοντικού στο οποίο σήμερα στεγάζεται το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Είναι κτίσμα του 18ου αιώνα και αποτελεί σημαντικό μνημείο της περιοχής, καθώς εκεί άρχισε το 1827, η Γ΄ Εθνοσυνέλευση.
 Φυσικά, το μέρος προσφέρει και την απαιτούμενη διασκέδαση!!!!!! Στην περιοχή Μανδράκια, όπου είναι μαζεμένα τα όμορφα ταβερνάκια με τους νόστιμους μεζέδες καθώς και τα καφέ ακριβώς δίπλα στη θάλασσα...... μοναδική ομορφιά!!!!! Υπάρχουν βέβαια και τα μπαράκια, για τους νυχτερινούς τύπους, όπου μπορείς να απολαύσεις το ποτό ή το κοκτέιλ σου ακούγοντας μουσική δίπλα στη θάλασσα!

 Και για το τέλος άφησα το καλύτερο..... τις παραλίες όχι μόνο της Ερμιόνης αλλά όλης της περιοχής!!!! Οργανωμένες ή όχι, βαθιές ή ρηχές, με άμμο χοντρή, ψιλή ή βότσαλα, είναι όλες καθαρές και υπέροχες!!!!!!!!!

 Και μη ξεχνάτε όλους τους υπόλοιπους προορισμούς που μπορείτε πολύ εύκολα να έχετε πρόσβαση... Πόρτο Χέλι, Ύδρα, Σπέτσες και λίγο πιο μακριά ο Πόρος!!!!!!!  


 Μην αργήσετε να κάνετε το ταξίδι ...... μύρισε καλοκαιράκι!!!!!!!!!









 by Gialaki


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου